Ruimere openingstijden en een extra koopavond

header

Motor kettingspray onderhoudsmiddel 

Het smeren van je motorketting is het meest voorkomende onderhoud aan je motorfiets. Ook niet onbelangrijk want het niet goed bijhouden kan resulteren in overmatig slijtage van ketting en tandwielen met alle gevolgen van dien.

We raden je aan om de ketting eens in de 500 kilometer te smeren met een kettingspray die geschikt is voor jouw motor. Van Motul hebben we het complete kettingonderhoudsmiddelen assortiment in de winkels. 

De beste kettingspray voor jouw type motor

Kettingspray voor wegmotoren
Kettingspray voor offroad- en enduro motoren
Kettingspray voor race- en circuitmotoren


Zo smeer je jouw motorketting

Smeer de ketting bij voorkeur als je net hebt gereden. De ketting is dan nog warm en de kettingschakels zijn hierdoor uitgezet. Spray de ketting in aan de binnenkant zodat ook de tandwielen geolied worden. Laat de kettingspray inwerken en drogen. Zo voorkom je dat het smeer je om de oren vliegt en biedt optimale bescherming tegen corrosie en overmatig slijtage aan je motorketting.

Wanneer je de ketting regelmatig - eens per 500 km - smeert dan ben je al goed op weg. Tijdens het rijden kan vuil zich gemakkelijk nestelen op de ketting waardoor zand en stof voor extra slijtage zorgen. Door de ketting zo nu en dan volledig te reinigen beperk je dit slijtage en gaat je motorketting veel langer mee. De Motul Chain Clean kettingreiniger is hiervoor aan te raden waarna je met een speciale kettingborstel het hardnekkige vuil verwijdert.

 

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »