MKC VIP Night vrijdag

header

Systeem helmen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een systeemhelm?

Bij het uitkiezen van een systeemhelm kan je op meerdere dingen letten. Waar de helm van is gemaakt speelt de belangrijkste rol in veiligheid. Je hebt polycarbonaat wat qua prijs gunstiger is en glasvezel wat qua veiligheid beter presteert. Daarnaast moet je rekening houden dat elke systeemhelm zijn eigen pasvorm heeft die je goed of minder goed zal zitten. Om er achter te komen wat je pasvorm is kan je het beste verschillende systeemhelmen passen om te vergelijken. Tegenwoordig past in praktisch elke systeemhelm een communicatiesysteem. Sommige luxe helmen zijn Bluetooth voorbereid waardoor een specifiek communicatiesysteem geïntegreerd kan worden. 

Wat is het voordeel van een systeemhelm?

Systeem helmen zijn in beginsel ooit gemaakt voor de politie. De wens die ten grondslag ligt aan de systeemhelm is de mogelijkheid om snel en eenvoudig te kunnen communiceren. Door het ‘opklappen’ van het kinstuk komt het gezicht vrij, waardoor men direct oogcontact heeft en men elkaar beter kan verstaan. Verder is het mogelijk om bij lagere snelheden eventueel ‘open’ te rijden.

De mogelijkheden bij systeemhelmen

Omdat deze helmen vaak door tourrijders, instructeurs en overheidsinstanties worden gebruikt, zijn ze over het algemeen zeer luxe en voorzien van allerlei opties. Zo is er extra ruimte bij de oren vrijgehouden voor het inbouwen van communicatie-sets en is er een geïntegreerd zonnevizier. Mede door de ruimte bij de oren is dit type helm ideaal voor brildragende motorrijders. Omdat deze motorhelmen vaak gebruikt worden door motorrijders die ook de winter doorrijden, zijn ze vaak voorzien van een Pinlock systeem, dit binnenvizier voorkomt dat het vizier beslaat.

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »