10% online korting code: WSOK10

Winkelwagen (0)

Nog geen producten gevonden :(
Subtotaal

Jouw account

Heb je nog geen account? Creëer verlanglijstjes en houd je aankopen bij op een centrale plek.

Met behulp van jouw e-mailadres sturen we je een link waarmee je het eerder gekozen wachtwoord kan resetten.

* Vereiste velden

ALT_URLS:"nl/maatwerk/motoroordoppen-op-maat/","fr/personnalisation/bouchons-doreilles-moto-sur-mesure","de/","en/"

Voorkom gehoorschade

Sfeerafbeelding van ALT_URLS:"nl/maatwerk/motoroordoppen-op-maat/","fr/personnalisation/bouchons-doreilles-moto-sur-mesure","de/","en/"

Tijdelijk niet mogelijk

Onze specialisten in de winkels zijn opgeleid om gehoorbescherming op maat aan te meten. Na mallen van de gehoorgang te maken worden de oordoppen met het gewenste filter in het lab ontwikkeld. Voortaan kun jij zonder hinderlijke windruis op de motor stappen.

GEHOORBESCHERMING OP MAAT(€ 109,95)

Voordelen van Motoroordoppen op maat

 • Voorkomt gehoorschade door windruis
 • Perfect afsluitende gehoorbescherming
 • Langere levensduur dan de universele oordoppen
 • Hoog draagcomfort in de helm
 • Zelf de keuze uit de gewenste demping
Variphone V-Flex Moto gehoorbescherming op maat

VARIPHONE V-FLEX MOTO OORDOPPEN

De Variphone V-Flex Moto zijn vervaardigd uit zacht silicone materiaal waardoor ze aangenaam te dragen zijn onder je motorhelm. Je hebt de keuze uit een drietal filters die variëren in demping van 21, 22 en 27 dB. Deze kwaliteits motoroordoppen worden specifiek op maat gemaakt voor de best haalbare bescherming en maximaal rijcomfort. Uiteraard voldoen deze aan de kwaliteitseisen volgens de geldende norm: EN 352-2:2002 (DIN EN 352-2: 2003)

VOORKOM GEHOORSCHADE BIJ HET MOTORRIJDEN

Motorrijden is niet zonder risico als het aankomt op je gehoor. Gehoorschade ligt op de loer door de windruis waaraan je wordt blootgesteld. Bij een snelheid van 120 km/u loop je na 7 minuten al risico op blijvende schade.

SNELHEID MAXIMALE TIJD ZONDER RISICO VOLUME VAN WINDRUIS
100 km/u 15 minuten 94 dB
120 km/u 7 minuten 98 dB
140 km/u 3 minuten 102 dB
160 km/u 90 seconden 106 dB

Wil je meer lezen over het risico dat je loopt op gehoorschade? Lees dan ons blog over "Gehoorschade door motorrijden".

Veelgestelde vragen

 • Komt iedereen in aanmerking voor gehoorbescherming op maat?

  Bij het aanmeten van gehoorbescherming is het van belang dat je geen oorklachten hebt. Ben je herstellend van een operatie, heb je een oorontsteking, gaatje in het trommelvlies of buisjes? Dan kunnen wij geen otoplastieken aanmeten. Ditzelfde geldt wanneer er overmatig oorsmeer in het oor aanwezig is. In dit geval zullen we je doorverwijzen naar de huisarts.

 • Hebben oordoppen invloed op het omgevingsgeluid?

  De filters die worden gebruikt zijn specifiek afgestemd om schadelijke windruis te elimineren. Doordat deze frequenties worden tegengehouden blijft de omgeving, het verkeer en het motorgeluid uitstekend hoorbaar.

 • Hebben oordoppen invloed op mijn intercom of communicatiesysteem?

  Doordat het filter de frequenties van de windruis elimineert blijft de intercom en communicatie uitstekend hoorbaar. Ditzelfde geldt natuurlijk voor navigatieaanwijzingen en eventueel het luisteren van muziek op de motor.

 • Wat is de levensduur van de otoplastieken?

  Geadviseerd wordt om de gehoorbescherming op maat na 5 jaar te vervangen. Mede doordat de gehoorgang in de loop van de jaren veranderd. Aan de hand van een lektest kan worden gecontroleerd of de motoroordoppen correct afsluiten.

 • Moet ik een afspraak maken voor het aanmeten van gehoorbescherming?

  Het aanmeten van gehoorbescherming op maat wordt enkel uitgevoerd door gediplomeerde specialisten. Om er zeker van te zijn dat op het gewenste moment een specialist aanwezig is, vragen we je om een afspraak in te plannen.

 • Hoe lang moet ik wachten op mijn motoroordoppen

  Na het aanmeten van de oordoppen worden de mallen opgestuurd naar het laboratorium van Variphone waar deze ontwikkeld worden. Het gehele proces duurt zo'n 3 weken waarna de oordoppen in de winkel zijn af te halen. In de winkel volgt als laatste kwaliteitscontrole nog een gratis lektest om een optimale demping te garanderen.

 • Kan ik in elke winkel langskomen voor het aanmeten van oordoppen?

  In onze Nederlandse winkels zijn specialisten opgeleid om gehoorbescherming te mogen aanmeten. Helaas is het vanwege wetgeving niet mogelijk om in ons filiaal in Zemst (België) motoroordoppen aan te meten.

Wij accepteren:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »