MKC VIP Night vrijdag

header

Motorbroeken kopen

Waar moet je op letten als je een motorbroek koopt?

Motorbroeken kopen kan tegenwoordig een hele klus zijn. Ze zijn er in heel veel verschillende soorten, maar wat voor soort motorbroek past nu het beste bij jou? De keuze voor een bepaald soort motor broek is persoonlijk en heeft alles te maken met de manier waarop je je motor gebruikt, wat voor motor je hebt, hoe vaak je rijdt en wat je wilt uitstralen op je motor.

Hoe je je motor gaat gebruiken bepaald eigenlijk voor een groot deel de kledingstijl die je kiest, meer dan de keuze voor leer of textiel, hoewel een leren motorbroek of een motor spijkerbroek op een custom, chopper of naked-bike, meestal stoerder is dan een textiele motorbroek. Ben je een sportieve rijder dan zal men eerder een sportieve leren motorbroek, een leren motorcombi of een leren overall kiezen, terwijl een toerrijder of een motorrijder die woon/werk verkeer rijdt, meestal kiest voor een textiele motorbroek of een volledig (waterdichte)textiele motorkleding set. 

Textiele of leren motorbroeken kopen?

Textiele motorbroeken

Textiel is een stuk soepeler dan leer. Daarnaast is het met textiel ook mogelijk om nog je eigen kleding eronder aan te dragen, door de extra ruimte die je hebt. Dit is vooral handig voor mensen die iedere dag naar hun werk rijden en zich niet om willen kleden. Door die extra ruimte heb je ook meer ademruimte. Een leren motorpak wordt op een zomerse dag als snel warm. Textiele motorkleding is ademend, waterdicht en voorzien van ventilatieritsen. Ook qua onderhoud is textiel makkelijk te onderhouden. Gooi een beetje textielwasmiddel in de wasmachine en je kleding is zo weer schoon.

Leren motorbroeken

Leer is een heel sterk en slijtvast materiaal. Leren motorbroeken moeten nauwsluitend om je lichaam zitten omdat het zich gaat vormen naar je lichaam. Omdat het leer heel strak om je huid zit beweegt het nauwelijks tijdens een eventuele glijpartij. Dit maakt de kans op scheuren heel klein. Ook als je af en toe met de motor schijn door de bocht rijd op je sportmotor dan is leer prettig, omdat je niet gaat schuiven op je zadel.

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »