MKC VIP Night vrijdag

header

Kevlar leggings

Wat zijn de voordelen van een kevlar leggings?

In de afgelopen jaren is de vraag naar Motorleggings enorm gegroeid en ook het aanbod begint langzaam maar zeker te stijgen. Met name de vrouwelijke motorrijders tonen interesse in deze nieuwe ontwikkeling op het gebied van motorkleding. Het voordeel van motorleggings is dat ze onder een gewone jeans gedragen kunnen worden mits deze ruimte biedt voor knie en/of heup-protectoren. Ook worden er steeds vaker dikkere motorleggings ontwikkeld die los gedragen kunnen worden, deze leggings hebben vrijwel altijd een zeer vleiende pasvorm. Het Kevlar is vaak verwerkt op het zitvlak, rond de heupen, in de zij-naden en op de knieën. In sommige gevallen is de legging zelfs volledig gevoerd of doorgeweven met een slijtvaste vezel. Om te weten te komen in hoeverre de legging beschermd is, kun je deze het beste even binnenste buiten halen. De kleur van de kevlar panelen laat vaak duidelijk zien in hoeverre de legging bescherming biedt.  

Kevlar is een aramidecomplex wat bestaat uit een combinatie van een slijtvaste en een hittebestendige vezel. De manier van het verweven van deze vezels geeft kevlar zijn uitzonderlijk slijtvaste eigenschap. De lussen die bij het verweven worden gecreëerd vallen, in geval van spanning zoals bij een ongeval, over elkaar wat een slijtvaste laag vormt. 

De motorleggings zijn in alle gevallen voorbereid op protectoren. In sommige gevallen zitten de knie en/of heup-protectoren bij de prijs inbegrepen. Omdat de motorleggings er uitzien als een normale legging kan deze prima naast de motor gedragen worden. Niemand zal zien dat je net van de motor afstapt. Motorleggings zijn over het algemeen geschikt voor zomers weer maar onder een gewone spijkerbroek kom je ook de lente en herfst goed door.

Onderhoud Kevlar leggings

Als de legging beschikt over protectoren dienen deze voor het wassen te worden verwijderd. Wij raden aan om de leggings binnenstebuiten en net als elk ander nieuw kledingstuk eerst apart te wassen in geval de legging afgeeft. Vaak wordt een koude was (30 graden) aangeraden maar controleer voor de zekerheid het label van de leggings. Hang de legging aan de heupband op om te drogen, het drogen in een droger raden wij af.

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »