MKC VIP Night vrijdag

header

Leren motorbroeken

Wat zijn de voordelen van een lederen motorbroek?

Al heel lang is een leren motorbroek de meest veilige manier van jezelf beschermen op de motor. Rijdt je een sportmotor, naked-bike of zit je op de motor vol in de wind, dan is een leren motorbroek zeker aan te bevelen! Zeker bij het rijden van hogere snelheden, is het eigenlijk noodzakelijk vanwege de volledige slijtvastheid van het materiaal, dit is ook een van de redenen waarom een leren motorpak verplicht is als je op het circuit wilt gaan rijden.

Gaan we voor leer, dan moeten we er goed op letten dat een nieuwe leren motorbroek niet direct lekker mag zitten. Leer rekt namelijk op en zou bij comfortabel passen te ruim worden. Sportieve leren broeken zijn voorgevormd voor een gehurkte houding. Leer mag in het begin dus best erg strak zitten. Een leren motorjeans, leren tourmotorbroek of meer klassieke leren motorbroek heeft over het algemeen een ruimere pasvorm en mag daarom wel direct comfortabel zitten. 

Onderhoud leren motorbroeken

Leer kun je reinigen met een leerreiniger en een katoenen doek. Wil je dit grondig doen, spray dan een deel in en trek met je vingers het leer aan de binnenkant recht. Hierdoor trek je het leer glad en kun je ook het vuil dat normaal in de textuur van het leer zit verwijderen. Laat je leren kleding altijd goed luchten na het dragen hiervan.

Hang leren kleding nooit in een luchtdichte zak of ruimte. Leer mag niet gewassen worden of gestoomd. Wanneer het leer volledig nat is geworden, behandel het dan met leervet als het leer voor een groot deel opgedroogd is (en dus vóór het volledig droog is!). 

Tip:

Er is een simpele manier om te bepalen of je leer moet invetten. Wrijf met je hand met lichte druk over het leer heen. Merk je dat je hand stroef over het leer glijdt, dan is het tijd om je leren product weer eens in te vetten. 

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »