MKC VIP Night vrijdag

header

Textiele motorbroeken

Wat zijn de voordelen van een textiele motorbroek?

De meeste motorrijders in Nederland kiezen voor een textiele motorbroek, en dat is niet zonder reden. Textiele motorbroeken zijn vaak voorzien van een waterdicht en ademend membraan en een uitneembare thermovoering en kunnen zodoende het hele jaar gedragen worden. De mogelijkheid om de motorbroek aan te passen aan de weersomstandigheden is meer dan wenselijk in het Nederlandse klimaat. Een textiele motorbroek is makkelijk aan te trekken en kan over de normale kleding gedragen worden. Dit is ideaal voor de mensen die woon-werkverkeer rijden omdat je geen extra kleding hoeft mee te nemen.

Textiel betekent letterlijk ‘al wat verweven is’. In de textiele motorbroeken zitten slijtvaste stoffen verweven in combinatie met een polyester vezel. De slijtvaste stoffen kunnen Cordura zijn of bijvoorbeeld Kevlar. Dit zijn stoffen die zo sterk zijn dat ze tijdens een ongeval zorgen dat de stof bij elkaar blijft en niet slijt of smelt. Omdat deze slijtvaste stoffen erg stug zijn worden ze voor het comfort verweven met een soepel polyester materiaal. Dit maakt de broek wat soepeler en wat prettiger in pasvorm. Zowel voor de hobbyist als doorgewinterde motorrijder is een textiele motorbroek een veilige en praktische keuze.

Onderhoud textiele motorbroek

Textiele kleding kun je wassen met een speciaal wasmiddel voor textiel. Gebruik nooit wasverzachter! Vaak zit in de broek een waterdicht membraan. Soms kun je deze eruit ritsen. In dat geval kun je de broek zonder het membraan wassen in de wasmachine op een wolwasprogramma. 

Wanneer het membraan er vast inzit, kun je de broek beter met de hand wassen. Protectie dient voor het wassen altijd verwijderd te worden. Vaak zit de protectie in een zakje met klittenband zodat je er makkelijk bij kunt komen.

Textiele kleding kun je beschermen tegen water en vuil met een textiel impregneerspray, waardoor het schoonhouden een stuk makkelijker is. 

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »