MKC VIP Night vrijdag

header

Textiele motorjassen kopen

De meeste motorrijder kopen een textiele motorjas

De meeste motorrijders in Nederland kopen een textiele motorjas, en dat is niet zonder reden. Textiele motorjassen zijn bijna altijd voorzien van een waterdicht en ademend membraan en een uitneembare thermovoering en kunnen zodoende het hele jaar gedragen worden. De mogelijkheid om de motorjas aan te passen aan de weersomstandigheden is meer dan wenselijk in het Nederlandse klimaat. Een textiele motorjas is makkelijk aan te trekken en kan over de normale kleding gedragen worden.

Wat maakt een textiele motorjas zo veilig

Textiel betekent letterlijk ‘al wat verweven is’. In de textiele motorjassen zitten slijtvaste stoffen verweven in combinatie met een polyester vezel. De slijtvaste stoffen kunnen Cordura zijn of bijvoorbeeld Kevlar. Dit zijn stoffen die er tijdens een eventuele crash ervoor zorgen dat de jas niet open kan slijten of smelten. Omdat deze stoffen erg stug zijn worden ze voor het comfort verweven met een soepel polyester materiaal. Zowel voor de hobbyist als doorgewinterde motorrijder is een textiele motorjas kopen een veilige keuze.

Onderhouden van textiele motorjassen

Textiele kleding kun je wassen met een speciaal wasmiddel voor textiel. Gebruik nooit wasverzachter! Vaak zit in de jas een waterdicht membraan. Soms kun je deze eruit ritsen. In dat geval kun je de jas zonder het membraan wassen in de wasmachine op een wolwasprogramma. 

Wanneer het membraan er vast inzit, kun je de jas beter met de hand wassen. Protectie dient voor het wassen altijd verwijderd te worden. Vaak zit de protectie in een zakje. Soms kun je erbij komen via een rits aan de onderkant van de jas. Textiele kleding kun je beschermen tegen water en vuil met een textiel impregneerspray, waardoor het schoonhouden een stuk makkelijker is. 

Producten loading...
Toon volgende 24 producten...
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »